fredag 6 januari 2012

Trettondagsafton.


Igår lämnade ju Matte Baloo till oss, för att hon skulle resa till Thailand. Att han förstod vad som komma skulle, var nog att hon hade tagit med sej hans älsklingsleksaker, kom jag på i morse. Det var bland annat en stor ful råtta, som piper.
I morse, ja. Vi vaknade vid 8-tiden och Sibbe, som brukar ta ut honom på morgnarna, gick till fönstret och kikade ut, för vi hade lovat Matte att kolla hennes bilparkering. Då fanns det en sjudygnsparkering ledig, så han bad mej följa med ut med Baloo, medan han flyttade hennes bil. Då behöver vi inte flytta den förrän om en vecka. Visst följde jag med, trots att jag var så morgontrött, otvättad, otandborstad och okammad.
Det behövs inte så lång promenad på morgonen för han brukar göra ifrån sej rätt snabbt. Vädret var fint med få moln på himlen. Temperaturen på plus 3, men vattenpölarna var frusna, så det hade varit frost under natten. Det var riktigt skönt och var gott sen att komma upp igen och ge Baloo mat och själva äta frukost också.
Först åt vi pannkakor med sylt och glass till lunch och sen kikade vi på en film med Sandra Bullock och Bill Pullman från 1995: Medan du sov.
Men så behövde vi gå en lång runda med vår gosse, så vi spelade in fortsättningen och kom ut på en härlig promenad. Baloo var busig, som han brukar vara, när han behöver motion. Då tar han kopplet i munnen, för att han och jag ska ha dragkamp. Nu dröjer det nog inte så länge till förrän han vinner över mej. En Berner Sennen är ju vallhund, draghund och vakthund, så han ser efter att Sibbe följer med också, när han kommer efter oss.

Det är jag som tar hand om kopplet, när vi är ute tillsammans, för det är inte så lätt att ha både hundkoppel och krycka på en gång.


Nu framåt kvällskvisten, så har vi sett färdigt filmen och då fick jag syn på en fin solnedgång från vår balkong. Åt andra hållet såg Sibbe att månen var stor och fin.
Nu ligger Baloo på golvet i hallen och Sibbe står vid spisen och föder barn. Nej det sista var ju inte riktigt rätt. Men han står där i alla fall. Resutatet blev köttfärssås och pasta i form av Farfallerosetter. Det var jättegott.

Dagens Citat:
Det är alltid fel människor
som har dåligt samvete.
Erich Maria Remarque.
*****************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Nytt avsnitt finns! Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

13 kommentarer:

Siita sa...

Synd om hans leksaker, har ni inte nyckel o åka o hämta dom. Här såg ut som om skogen brann när solen gick ner. Kramar

mormia sa...

Nu önskar jag att ni får många goa dagar med Baloo och långa promenader. Idag hade jag också önskat mig att någon stod vid spisen men skulle ja få mat fick ja nog ställa mig där själv. Snabbmat blev de spaghetti med julkorv. kanske inte så bra ihop men ja blev mätt. Vi hade också en sådan härlig färg på himmelen idag, vackert e de.
Kramizar

Margit sa...

Trevligt att läsa hur eran dag varit..och med Baloo...
Många promenader blir det då förstås...
Vilka härliga fäärger å bilden du visar!!! Fantastiskt!!!
Lasse oh jag har varit INE hla dagen idag..."Bara vara dag"..och det gör ju inget att ha det ibland...
i morron så kommer min dotter maria och Samira till oss. Dom stannar kvar tills på söndageftermiddag...Hon har vinkat av sin MOses på Arlanda i kväll..Han åker hem för 3 månader och söker uoppehållstillstånnd..i Sverige. Dom förlovade sig på LUCIADAGEN...
Lasse ligger och snarkar..och jag sitter vid datorn, vilket jag gjort en stor del av dagen..av och till. Tiden går DÅ så fort också...
Kram till er båda!!!

Fenixmonas sa...

En av fördelarna med en vovve i huset är ju att man får röra på sig! Gott med egna leksaker det ger lite extra hemkänsla! Riktigt fina bilder du fick! Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Åh då får ni ha Balloo hos er i många dagar. Härligt!
Vilken vacker bild på solnedgången.
God morgon och ha en fin dag.

Ama de casa sa...

Så då har ni finbesök ett tag nu då :-)

God fortsättning!

biggan sa...

härliga bilder, skönt för honom med sina egna saker att ha hos er. ja det skulle vara roligt ses nån gång, hojta till när ni kommer här åt, så hojtar vi om vi kommer neråt helsingborg till kramar biggan

attis sa...

Jag fick sån lust att göra om lite på bloggen. Tack för de vänliga orden. Visst är det härligt med dessa promenader. Man ser så mycket vackert om man bara tar sej tid att stanna upp.
Kramen

Sladdertackan sa...

Det är bra med en hund som ger människorna motion. Har för mig att en vallhund behöver ganska mycket motion.

Det är faktiskt kattens enda nackdel att man inte kan gå med den på långpromenad i koppel.

Fina bilder du tagit!

Kram

Stattinskan sa...

Jag tackar och bockar för citatet du hade sist i ditt inlägg - Jag är nämligen en av de där som verkligen inte borde ha dåligt samvete, men har en gedigen övervikt på grund av den (ja, den där ryggväskan med dåligt samvete väger en del)
Kramar

Veiken sa...

Medan du sov, är en av mina favoritfilmer, så ni hade nog en fin stund.
Baloos matte har en härlig tid i Thailand..... Det är så fint där. Kramar

Sussi sa...

Sicken sötnos!! :)
Låter som om det inte går någon nöd på Baloo medans matte är borta. Perfekt att ni fick tag på en sjudagarsparkering så ni slipper vaka helatiden..

Sv. Nejdå, Doris var ingen badkruka men matte stoppade henne för hon var på väg ut med en väldans fart ;)

Kramisar

Anonym sa...

Kul att Baloo har sin semestermatte och husse..Fina bilder..Ja det smakade bra,,jag är en ganska färsk nudelätare,men jag gillar det.Haé Kram.