onsdag 25 juli 2012

Besök i Landskrona i värmen.

Det märks att det är semestertider, för det blir färre och färre kommentarer i bloggen. Hoppas att det beror på det vackra vädret och inte att min blogg har blivit tråkig. Jag är väl inte så duktig i att ”slänga käft” och vara rolig, som en del är. Så jag får väl träna på det.
Idag åkte vi till Landskrona sen vi varit på Väla och köpt en klocka till mej. Den är röd och kostade bara 75 kronor och det är ju mindre än vad det skulle ha kostat att sätta in ett nytt batteri i en annan röd billighetsklocka jag har. Den är mycket rödare än vad bilden visar, för den blev för ljus.
När vi kom till Landskrona var det lunchdags, så vi satte oss hos Maddes och beställde varsin räkmacka och kaffe. Solen sken och det fanns ingen plats i skuggan, men det var en äldre man, som sa att vi kunde sitta vid hans bord.
(Det är en äldre bild på mackan, men den såg likadan ut idag. Den här är fotad inomhus i vintras.)

Mannen var över 80 och hade haft både hjärnblödning och stroke, så han hade en rullstol och en beledsagare med sig. Vi fick en mycket trevlig konversation med honom. Han var finlandssvensk och berättade om när han var krigsbarn i Sverige.

Här bodde han hos en snål storbonde, som utnyttjade honom i arbete och inte fick han lika fin mat som frun och barnen i huset. Det var mycket han berättade och även Sibbe och beledsagaren en ung kille satt och lyssnade med glädje.

När den gamle sa, att nu skulle de nog gå, sa killen att det behövde de visst inte, för farbrorn behövde få prata lite, för han var ensam och satt inom sina fyra väggar med ingen att prata med. Så vi satt länge och pratade med varann.

Så gick de och vi också. Vi fortsatte upp i stan och hälsade på hos en klädbutik, Marc. Hon som äger den känner till oss väl och hon berättade att hon alldeles nyss hade blivit bestulen på en klocka värd mer än 4000:-. När vi gick,  så kom det en väktare så hon fick göra anmälan om stölden och berätta hur de såg ut, som hade tagit klockan.

Vi gick över Rådhustorget och där tog jag ett par bilder, en bild på ett "blomsterträd". Och en på ett vattenspel framför rådhuset.

Sen åkte vi hem och satte oss på torget hemma med varsin glass och njöt.
Du har väl inte glömt bort att rösta på mina djurbilder? Annars kan du göra det här.
Dagens Citat:
Man är ung,
så länge man kan förvärva nya vanor
och tåla motsägelser.
Okänd.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Viktkamp sa...

självklart har jag röstat =)
Mysig dag!

Kram

Anonym sa...

Hej du,,då fick ni en givande dag i dag,samt var lite sociala med,den gamle mannen var säkert jätteglad att få prata bort en stund..
Ljudvolymen på bion var ganska hög men det störde inte,för det var många ljudeffekter som krävde lite kräm i högtalarna..Haé Kram

Anonym sa...

Kul då förgyllde ni inte bara er egen dag utan även den gamle mannens.Haé Kram.

Yvonne sa...

Va snäll du var som tog dej tid att prata med den gamle mannen..Ja den understa blomman var en klematis.Brännmaneter ska man undvika Tur att ni såg dom... Kram!

4U2 sa...

Sommartid har, tror jag, många ledigt från bloggarna och därefter sjunker antal besökare.
Ja tänk vad folk kan ha mycket att berätta och så får de sitta ensamma, skamligt och sorgligt!

Yvonne sa...

Ofta är det just så att när man #bjuder" på sig själv så får man så mycket tillbaks.Kram!

Siita sa...

God morgon. Då fick den gamle mannen lite sällskap av er. Han var nog nöjd med sin dag. Solen var här hela dagen igår o just nu vaknade den här. Ska in till staden om 2 timmar o träffa Ellinor o Thea, Ellinor ska besiktiga om bilen. Kramar

Ama de casa sa...

Mmmm... Vilken smarrig räkmacka!

Vad trevligt för den gamle mannen att få prata av sig lite. Ja, för er också, såklart :-)

Nett sa...

Sommartid och då är det genast mindre kommentarer, även hos mig. Vilken fin klocka du fick köpt. Jag har funderat på en ny klocka med, men eftersom man inte får använda klocka på jobbet så lär det inte bli använt om jag köper en.Vilka fina bilder du fick från rådhustorget. Kram

Carina Sjölund sa...

Klart att det är sommaren och solen som gör att man är mera frånvarande i bloggen. För jag tycker om att besöka dig :)
Alltis så roligt att se bilder på snygg vovsen♥
Kramen vännen♥

Nett sa...

Kan tänka mig att du har haft flera maskiner, och att det har sytts för glatta livet då du har haft butik med. Själv önskar jag mig att få tillverka mina egna kläder lite smått. Allt hänger på tiden med. Hoppas att du har haft en varm och skön dag. Kram