tisdag 24 juli 2012

En händelserik dag. Varmt och skönt.

Äntligen skulle vi iväg och sola och bada tänkte vi. Så vi tog vägen till Larödbaden, där vi helst brukar hålla till, för det är så gott om plats att sola. Vi satte fram våra stolar och gick sen ner för att se hur det såg ut i vattnet.
Vi blev lite överraskade när vi hade kommit ut på bryggan, för den var tillbyggd och såg lite längre ut än tidigare. Vi hade ju inte varit här förut i år.
   Men uj, så många maneter det låg i vattnet och guppade. Både mindre vita, som är ofarliga och större rödgula, som bränns. Så vi sa, att vi skulle i alla fall inte bada. Det är en brännmanet här. Den ser läbbig ut.
  När man sen vände sej om när man kommit in till stranden, så såg bryggan ut så här lång.
  Så vi satte oss på våra solstolar och hade det gott både länge och väl. Alldeles framför oss, så blommade de här fina blåklockorna.
 
På kvällskvisten följde jag med Baloos Matte och Baloo till Grytan, som en del av Slottshagen kallas. Slottshagen är en park som ligger bakom Kärnan, det kända tornet i Helsingborg.
Vid Grytan träffade vi bland andra Mattes bror med familj och deras vänner. Jag hade ingen stol med mej utan satte mej på marken på  en filt, jag hade med mej. Men jag fick flytta upp på en stol för det var en gentleman till broder.
Det finns en scen och varje år så firar man Kulijuli fyra tisdagar. Och den här föreställningen var den sista för i år. Man kan se bara en bråkdel av publiken i bilden. Det är många som sponsrar föreställningen, bland andra Helsingborgs Dagblad. Klicka och se vad man skriver där om Kulijuli.
 
Här kan man se vilka artister som uppträdde idag. De var alla fantastiska och roade ordentligt. 
 
Baloo som duktig åskådare, fast bakåt med ryggen mot scenen. Han var så fin och låg hela tiden tills han och Matte gick för att tydligen träffa några andra vänner.
 
Här syns scenen och ytterligare publik. Jag hoppade ju över Allsång på Skansen för en gångs skull och ångrade mej absolut inte.
   Du kan se den duktiga värdinnan Debbie Nilsson, som sjunger här tillsammans med Nils Cavardossi Olsson. Han är tydligen både operasångare och mer folklig. De sjöng här tillsammans och det lät jättefint. Debbie jobbar tillsammans med Olle Larsson,som "komframosäj". Hon är en fin sångerska också.
 
Nu är det Lasse Holm, som sjunger tillsammans med en av tjejerna i kören och med Gert Lengstrand en gammal god vän till honom. De två Lasse och Gert har jobbat mycket ihop genom åren.
 Här är det den fantastiske trumpetaren, Magnus Johansson som framför en melodi. Som du ser har jag haft en verkligen innehållsrik dag, som har varit mycket trevlig.

Dagens Citat:
Alla människor är ensamma.
En del har bara så mycket folk omkring sig
så de aldrig hinner märka det.
Bo Balderson.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Synd att det var maneter så ni inte kunde bada. Men vilken trevlig kväll. Kram

Nett sa...

Jag hade nog hoppat över badningen där med. Här skall vi bada idag, det har jag bestämt. Sonen har väl inte riktigt vaknat än men han är på g.. Hoppas att du får en fin Onsdag! Kram

Carina Sjölund sa...

Ja, något bad har det inte blivit ännu denna sommar. Och där skulle jag absolut inte bada, med dessa maneter...
Men det gick ju lika bra att sitta i solstolen oxå och må gott :)
Klart snyggingen ska få gå på uppträdande oxå, vacker vovven♥
Kramen rara du♥

Ama de casa sa...

Vad mycket folk det var - härligt! :-)

Yvonne sa...

Ja du hade en händelserik dag!!! Ja det är varmt.Man blir svitt mellan kläderna.. Jag tror inte att detv är en klematis!! Kram!

Veiken sa...

"Manicker" är inte trevliga alls. Jag har bränt mig många gånger....
Jättetrevligt med utomhus uppträdanden i sommarkvällen! Kramar

Nett sa...

Vi har badat manetfritt idag, pool hela dagen och det var underbart skönt :) har även bränt mig! Kram