måndag 23 juli 2012

En (o)tur till Båstad ;-DHyfsat väder idag med, men det blåste nu också. Så istället för att uppsöka stranden, så tog vi oss en runda till Båstad.

Vi körde till ett Outletområde och där fick jag tag på presentpapper, servetter, presentband och tandkräm. Allt var vi i behov av, annars hade jag inte köpt nåt.

När vi sen kom in i Båstad fick vi en tvåtimmars parkering nedanför backen, som går upp mot torget och kyrkan. Där nere gick vi in i en butik vi brukar besöka. De har trevliga presentsaker och fina kläder. Men det blev bara en liten titt.

Vi tog alltså bilen och körde vidare en gata som ledde ner mot hamnen. Det var fullt av folk, bilar och båtar. Men parkeringarna låg lite långt från torget, där vi hade tänkt oss att ta en porting, d.v.s. en korv med mos och tillbehör. Porting, har jag nog försökt lära ut vad det är. Det är ett uttryck, som användes bara i Helsingborg om just korv med mos.

Vi tog alltså en backe upp, som gick förbi tennisstadion. Vi trodde att det skulle vara mindre folk nu, när tennisveckorna var slut. Men icke sa Nicke!

Så vi tröttnade på Båstad direkt och fortsatte upp till Boarp, som ligger ovanför Båstad. Där finns det en Outlet också bland annat.
Vi blev kaffesugna och beställde kaffe och Budapesttårta och satte oss utanför serveringen, som heter just På Kanelen. Både kaffet och tårtan smakade jättegott.
Skönt att sitta i solen och njuta ett tag. Här kan du se vad de har att bjuda på.
Sen blev det hemfärd för denna gången.
Det har blivit TV ikväll med Borgen, den danska underbara serien. Den verkar vara slut nu, men vi vet inte riktigt. Får se nästa vecka om den går då.

Dagens Citat:
Där alla tänker lika,
tänker ingen särskilt mycket.
Okänd.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

Margit sa...

Ser att ni åkt "runt" och farit...
Härligt med Budapestrulle!!! Läckert!!!
Vi är nu i min sons hus...dom är i Havsnäs i Jämtland..men deras son Kim är hemma NU och dom kommer hem i morron så vi hinner täffa dem innan vi åker vidare...till min syster hemma i Vännäs.
Kram!!!

Maria sa...

Budabesttårta är ju bara så gott, mums. Härligt att de var sol på er lilla tripp för de e väldigt skönt att kunna sitta ute.
Såg att ni varit på konstutställning, tänk vad en del kan måla naturtroget, jätte fina.
Kramizar

Siita sa...

God morgon. Budapestrulle som är så gott. Ingen sol igår här bara mulet o lite regn. Ser ut att bli samma idag.Kram

Mita sa...

Porting, det var käckt, nu har man lärt sig nånting nytt.Det är det som är så bra med bloggen,hehe....
Korv med mos är gott och stillar hungern lagomt. Sen lite kaffe och Budapesttårta så står man sig länge.Mumsigt värre..*L*...
Kramen och ha en fin dag♥