torsdag 19 januari 2012

Jag är utvald som testpilot för Ekströms desserter hos Smartson.


Klicka på bilden ovan, så kommer du till deras sida!
Jag har blivit uttagen av  Smartson, att testa Ekströms nya ”puddingar”. Jag tycker ju om desserter och hade svårt att välja en av produkterna. Man får ju ett gratisprov, så jag inhandlade faktiskt alla tre nya produkterna, Pannacotta, Creme Brülée och Chokladmousse.

Det var faktiskt som om butiken hade skrivit: Köp tre betala för två. Men jag fick faktiskt rabatt-kuponger på 5 kronor per betald vara också. Så det blev ett billigt köp.
Jag glömmer aldrig när vi var på Rhodos första gången 1981 och hade halvpension på hotell Constantin, samma hotell vi var på i höstas. Det serverades då som nu trerätters middagar. När man frågade första gången vad vi ville ha till dessert, svarade vi Mousse, varje gång.

Dag 1:

Så därför började jag med att testa Chokladmoussen. Den skulle ligga i kylförvaring och tas fram och vispas med elvisp i 3 minuter och sen läggas upp i fina serveringsskålar. Sen sätter man in det i kylen igen i 20 minuter.
Det rekommenderades, att man skulle garnera med till exempel hackad banan och hackade cashewnötter. Vi hade inget av det, så jag tog clementiner och delade i småbitar och la dem ovanpå moussen. Så hade jag glöggrussin och mandel ovanpå också.
Resultat: Jättegott. Den motsvarade helt och hållet mina förväntningar. Annars brukar jag vanligen ha vispgrädde ovanpå.

Dag 2: Det blev inte nån mera dessert mer än Ekströms Crème Brülée. Det fanns inte tid till det, för proven ska lämnas in nu till Ekströms.

Jag lagade till en riktig festmåltid idag med en fläskotlettrad i ugnen. Jag kryddade kotletten med salt, peppar och torkad timjan. Så hade jag stoppat i vitlöksklyftor och torkade katrinplommon. Sen gjorde jag en glaze av flytande honung och kinesisk soya.

Till det serverade jag klyftpotatis och till slut hade jag lagt Auberginer i skivor i formen för kotlettraden.

Så blev det desserten då. Jag valde Créme Brülée. Man skulle hälla upp den kylda brüléen i en kastrull och koka upp under omrörning. När man såg den första bubblan skulle man hälla upp det i ungseldfasta skålar och låta svalna i kylskåpskallt i 20 minuter.

Innan serveringen skulle man hälla över rörsocker, som finns med på förpackningen och bränna av det med en gasbrännare. I brist på sådan kan man sätta formarna högst uppe i ugnen vid 275 grader och med öppen lucka.

Resultat: Supergott. Båda var över förväntan goda. Så jag vågar verkligen rekommendera dem.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

19 kommentarer:

kaffehörnan sa...

Vad roligt att testa grejer
Såg smarrigt ut
kram

4U2 sa...

Är inte mycket för sånt men makens egen tillagade (händer ngn gång vid fester) är väldigt goda.
Choklad- den smaken ... åh nu blev jag lite sugen, vi har inte ätit middag än :)

Vicke sa...

kul att få bli testpilot. ha en fin kväll nu

Maria sa...

Oj kan jag också få bli sådan testpilot tro, älskar efterrätter.
Chokladen såg jätte goooooo ut.
Ha en bra fredag/kramen

Siita sa...

Hejsan. Klart du ska smaka deras efterrätter. Inte jag för det gillar jag inte. Klart att det var korven som var i ugnen o inte gubben. Kram

Ninja sa...

Jag är ju ett pannacottafan :)
Svar: Din blogg krånglar inte eftersom du har popupfönster som kommentarsfält. Det hade inte jag sp min blogg fastnade. Men nu har jag bytt och det fungerar :)

Agneta sa...

mmmm, ser väldigt gott ut!
Vad kul att få bli testpilot, jag har hittills inte haft någon sådan tur att bli uttagen.

Margit sa...

Det lät gott..BÅDA efterrätetrna!!! Och HUVDRÄTTEN..file´n du tillagat och beskrev,,HUR!!! Gott!! Du är en riktig KOCKA du!!!!
Kram!!!

Fenixmonas sa...

Vilken serios testpilot de fått denna gång på Smartson...Jag köpte en gasbrännare till yngsta dottern i julklapp...Så nu väntar jag bara på avsmakningen hos henne. kramiz

biggan sa...

roligt att testa såna saker, och att det var gott också blir ju ännu bättre :). ha en fin helg vännen kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Ser gott ut. Sämre testjobb kan man ju ha.
Alex skulle gladeligen testa puddingarna, särskilt chokladen. Han älskar chokladpudding.
God morgon!

Carina Sjölund sa...

Vilken tur du har som får testa allt detta :)
Pannacottan verkar toppen god!
Ha en fin dag!
Kramen♥

Vicke sa...

Ha en trevlig helg nu

kaffehörnan sa...

Nu är Dagens Ros inne, kika in om de var du
Ha en snygg kväll

ansepanse sa...

vad kul att få testa nya smaker
kramar

martina sa...

ha en bra kväll! :)

Ninja sa...

Fruktsås på pannacottan brukar bli mums :)

trollmor sa...

Såg verkligen smarrigt gott ut. Själv äter jag nästan aldrig halvfabrikat. Vill veta vad jag egentligen äter. Blev väldigt noga sedan jag fick diabetes. Fin hund på bilderna i tidigare inlägg ,är det en sennenras ?
Trevlig helg.

kaffehörnan sa...

Ja de hoppas jag verklgen på för dig
kram